A Cookie technológia segítségével Ön a legtöbbet hozhatja ki a weboldalunkból. Kérjük engedélyezze a Cookie-k használatát. Rendben
Termékek Menü

Mannol Energy Combi LL 5W-30 1L motorolaj

Ár:
2.950 Ft
Gyártó: Mannol
Szállítási díj: 1.753 Ft
Elérhetőség: Raktáron

A német olajteszt győztes olaja.

Innovatív univerzális többfokozatú bi-szintetikus (PAO + észterek) prémium motorolaj modern benzin- és dízelmotorokhoz (beleértve a közvetlen befecskendezéseseket is) turbófeltöltéssel és anélkül, beleértve a szivattyúfúvókákkal felszerelteket is (Pumpe-Duse). A VW és a DAIMLER követelményei alapján tervezték.

Termékleírás

A német olajteszt győztes olaja.

Innovatív univerzális többfokozatú bi-szintetikus (PAO + észterek) prémium motorolaj modern benzin- és dízelmotorokhoz (beleértve a közvetlen befecskendezéseseket is) turbófeltöltéssel és anélkül, beleértve a szivattyúfúvókákkal felszerelteket is (Pumpe-Duse). A VW és a DAIMLER követelményei alapján tervezték.

A termék tulajdonságai:
- A benne lévő észter komponenseknek köszönhetően kiváló beragadás-, kopás- és súrlódásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, amely biztosítja a szivattyú-fúvóka rendszer hosszú és problémamentes működését;
- Kiváló mosási és diszpergáló tulajdonságainak, valamint a legmagasabb termikus oxidációs stabilitásának köszönhetően hatékonyan küzd minden típusú lerakódás ellen, és tisztán tartja a motor alkatrészeit a cserék közötti teljes intervallumban;
- Az optimális súrlódásgátló tulajdonságoknak köszönhetően üzemanyagot takarít meg;
- Az észter komponensek a bi-szintetikus alappal kombinálva garantálják a könnyű, alacsony hőmérsékletű motorindítást a kivételes indítási és szivattyúzhatósági mutatók miatt, ami jelentősen csökkenti a motor indítási kopását.
- Optimális viszkozitása széles hőmérsékleti tartományban, ami stabil működést biztosít minden üzemmódban, beleértve a túlterheléseket is;
- Magas termooxidatív stabilitásának köszönhetően hatékonyan ellenáll az öregedésnek;
- Kompatibilis az összes kipufogógáz-utókezelő rendszerrel, DPF, TWC, EGR és SCR a Mid SAPS technológia használatával;
- Megnövelt olajcsere-intervallumú (hosszú élettartam 30 000 km-ig) és hagyományos motorokban használják;
- Alkalmas cseppfolyósított földgázt (LNG) és kőolajat (LPG) használó motorokhoz.

Az európai és más gyártók széles autóparkjának (autók, könnyű terepjárók, kisbuszok és könnyű teherautók) EURO IV és EURO V szabványú benzin- és dízelmotorjaihoz tervezték.
Használata Daimler, BMW, VW autók motorjaiban ajánlott, amelyek további követelményeket támasztanak a motorolajokkal szemben (a fenti előírásoknak megfelelően).

* Kivéve a LongLife szolgáltatás nélküli VW PDU motorokat (WIV)
** A Phaeton modell V10-es DPU-motorjai mellett 2006 februárjáig és R5-ös PDU-motorjai a Touareg modellben 2006 decemberéig.
Az olaj kamionokban és hasonló nehéz járművekben való használatra nem alkalmas!

Kategória Személygépjármű motorolaj
Gyártó Mannol
Viszkozitás 5w30
Kiszerelés 1L
Motorolaj tulajdonságok
Benzin Igen
Diesel Igen
Kétütemű Nem
Négyütemű Igen
Hosszított csereperiódus Nem
Viszkozitás 5w30
Gyártástechnológia szintetikus
Felhasználási terület személy és kisteher

Minősítések és jóváhagyások

ACEA-C3

Közepes hamutartalmú viszkozitásstabil motorolajok részecskeszűrővel és hármas funkciójú katalizátorral ellátott nagyteljesítményű személygépkocsi és könnyű haszongépjármű motorokhoz. Az e kategóriába tartozó termékek HTHS viszkozitása 3,5 mPas-nál nagyobb. Megnövelik a részecskeszűrő és a katalizátor élettartamát. Ezeknél az olajoknál a kiemelkedő üzemanyagtakarékosság helyett inkább a magasabb kenésbiztonságra törekedtek. A C minősítések közül ez a legelterjedtebb. Alapvető viszkozitási osztályuk: 5W-30 vagy 5W-40.
Figyelmeztetés: ezek az olajok bizonyos motorokban nem alkalmazhatók. Ilyen esetben a gépkönyvi és gyártói előírásokat be kell tartani.

API-SN
A szabványnak megfelelő olajok jobban féken tartják a magas hőmérsékleten képződő lerakódások képződését, csökkentik az üledékképződést és fejlett elasztomer-kompatibilitással rendelkeznek. Azoknál a termékeknél, ahol az API SN szabvány kiegészül a „Resource Conserving” megjelöléssel, ott a teljesítményszint megegyezik az ILSAC GF-5 követelményeivel, azaz az API SN szabvány követelményein túl, az olaj javított üzemanyag-takarékossággal, turbófeltöltő-védelemmel és kipufogógáz utókezelő rendszer kompatibilitással is rendelkezik, továbbá védelmet nyújt a bioetanol üzemű motorok számára is, legfeljebb az E85 kategóriáig.

BMW-LL-04  (Longlife-04)
A 2004-től gyártott BMW-k specifikus olajai, ezek szintén alkalmazhatóak az úgynevezett flexibilis olajcsere periódusokhoz, és alkalmazhatók a dízel részecskeszűrővel ellátott motorokhoz is. Magában foglalja a Longlife-01-es szabványt is így 2001-es gyártásoktól használhatóak. Alapvető viszkozitás 5W-30, 5W-40, 0W-30, 0W-40.

VW-504.00
A 2004-es modellévtől gyártásba kerülő, meghosszabbított szervízciklusú VW/Audi benzinmotorokhoz alkalmazható motorolajok osztálya. Az osztály követelményei csak SAE 5W-30 viszkozitásosztályú, 3.5 mPas HTHS értékű teljesen szintetikus motorolajjal teljesíthetőek. Az alkalmazható olajcsereciklus max. 30 ezer km/2 év. (A fedélzeti kijelzés szerint). Jelenleg a legkorszerűbb VW benzines minősítés mely már alkalmazható a nagyteljesítményű (210 LE feletti) motorokban is.

VW-507.00
Meghosszabbított csereperiódusú előírás VW PDE-TDI és az új generációs TDI motorokhoz. (PID) VW/Audi motorokhoz alkalmazható motorolajok osztálya. Az osztály követelményei csak SAE 5W-30 viszkozitásosztályú, 3.5 mPas HTHS értékű teljesen szintetikus motorolajjal teljesíthetőek. Ez az osztály 2004-2-ik hete óta van érvényben. Az alkalmazható olajcsereciklus 30 ezer km/2 év. (A fedélzeti kijelzés szerint)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!